Beta

  Platforma Interaktive e Diasporës

  Harta interaktive është një platformë që funksionon si bazë e të dhënave të të gjitha organizatave të diaspores shqiptare në botë. Harta po ashtu synon të ofroj një mënyrë me të lehtë për komunitetet dhe organizatat të komunikojnë dhe lidhen me njëra tjetrën.

  Harta

   Kalendari Global i Diasporës

   Kalendari global i diasporës do të jetë një hapësirë përmes së cilës organizatat shqiptare të diasporës do t’i informojnë komunitetet e tyre për ngjarjet dhe aktivitetet e ndryshme që ndodhin përreth botës. Kalendari ofron mundësi unike për t’i promovuar aktivitetet e diasporës dhe për t’u lidhur me komunitetet e tyre.

   Kalendari

    Diaspora Flet

    Diaspora flet do të jetë një hapësirë që synon t’i jep zë organizatave dhe komuniteteve të tyre në diasporë. Diaspora flet do të përdoret për të nxitur ide dhe projekte ndërmjet grupeve të diasporës, si dhe të avokojnë për interesat e tyre në shtetet amë ne Ballkan.

    Shkrimet

    244

    Lokacione

    Shih Location

    483

    Ngjarjet

    Shih Ngjarjet

    257

    Shkrimet

    Shih Shkrimet

    Programi

    Nisma për Dialogun e Strukturuar për të Drejta të Diasporës

    “Përfshirja e diasporës, ristrukturimi i nevojave dhe promovimi i të drejtave të tyre.”

    Diaspora është kontribues kyç në ekonominë e vendit, dhe në zhvillimin e saj shoqëror e politik. Për të njohur kontributin e saj të paçmuar dhe nxitur që të arrijnë potencialin e plotë, organizata Germin ka filluar një nismë për të avokuar për të drejta më të shumta politike dhe shoqërore për diasporën. Nisma për Dialogun e Strukturuar për të Drejta të Diasporës (DSDD) synon të krijojë bashkëpunim mes komuniteteve që jetojnë jashtë vendit dhe institucioneve publike, fillimisht në Kosovë, dhe të zgjerohet në Shqipëri, Maqedoni, Mal të Zi e Serbi. Ne synojmë të lehtësojmë përfshirjen e diasporës në proceset poltikëbërëse duke përdorur teknologjitë bashkëkohore dhe kanalet jo-formale për avokim kolektiv.

    Qëllimet kryesore të DSDD-së janë:

    • Të krijoj një rrjet të strukturuar të anëtarëve të diasporës që janë të vetëdijshëm për të drejtat e tyre shoqërore dhe politike;
    • Të krijojë mekanizma për përfshirjen e diasporës në proceset politikëbërëse; dhe
    • T’i fuqizojë anëtarët e diasporës për të marrë pjesë në proceset politikëbërëse, fillimisht në Kosovë.

    Kjo nismë do të menaxhohet nga Prishtina, në bashkëpunim dhe këshillim të afërt me shoqatat partnere në Zvicër (Shiko), Norvegji (Lobi Euro-Atlantik) dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës (Albanian Professionals in DC).

     

    Më Shumë

    Aktivitetet sotAktivitetet

    Ne synojmë të përdorim teknologjitë e reja në mënyrë që të lehtësojmë komunikimin dhe fuqizojmë lidhjet mes diasporës dhe shteteve të origjinës në Ballkan.

    Partnerët tanë

    Albanian American National Organization Albanian - American Womens's Organization Albanian Canadian Yellow Pages Advocacy for Society Development-AFSD Aksioni për Nëna dhe Fëmijë Aktivistët Shqiptar në Unia Berner Oberland Alb uk tv Alba Immigration Albaix e.V. Albanian American Organization of SW Florida Albanian Australian Community Of NSW Albanian Business Network Albanian Canadian Community Association of Toronto Albanian Canadian Excellence Albanian Canadian Society ''Iliria'' of London Canada Albanian Community of Worcester ALBANIAN CULTURAL ASSOCIATION "SHPRESA" INC. Albanian Roots -Rrënjët Shqiptare
    Albanian Student Association Albanian Students Association at Harvard College Albanian/American Association ''Arbëria'' Albanian Canadian Women's Association Albanians Connect Albanian American Association of Cleveland Ohio Albanisches Kulturinstitut "Alexander Moissi" in Wien albanosfera Albansk Ungdom Albinfo.ch Alisar Prospects Training CIC ALVA American School of Kosova Ansambli "TROJET" Albanian Professionals in DC Aquasport Terme Asd Aritau Asociación de los Albaneses en España
    Assoalbania - Associazione imprenditori albanesi in Italia Association Albania Associazione albanese aquila - Arco Associazione Albanesi in Italia A. A. I.. associazione La Svolta AVOKO Albanian Youth and Students Association in Austria British Albanian Kosovar Council Bashkësia Shqiptare e Schaffhausenit Bashkësia Shqiptare Prefektura e Istres Shoqata shqiptare British Albanian Kosovar Council -BAKC Besa Foundation Boston Albanians British-Albanian Lawyers Association Cash On Card Ltd. CH Albanian Professionals Classmates Forever, Inc.
    Dardania e.V Dardania e. V. Die Sterne Kosovas e.V. Dora Dorës Dritarja Online Eaglesland Albanian Society of BC Canada ENVIRON-IT Epos Dance Ensemble ETEA Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi Federata PanShqiptare të Amerikës ''VATRA'' Ferdoussi Hasa Attorneys Fondacioni BONEVET Fondacioni Fondacioni Kosovar per Ndermarrjet Sociale Fondacioni Plavë - Guci Fondacioni Hajde FORUM DONNE INDIPENDENTI
    Forumi Rinor Ballkanik "Jeta" Gazeta Horizonte Unia GAZMEND FREITAG Germin Gjergj Kastrioti Scholarship Fund Global Shapers Prishtina Gruaja Energji Pozitive Grupi i Vallzimit Rinia Grupi Valleve Shqiponja Shoqata HOTLA IDEAL - Integrative Deutsch-Albanische Gesellschaft e.V IDENTITET e.V. iLIDH Shoqata Humanitare Ilirët ILIRI Asbl - Association des Albanais et Amis au Luxembourg Shoqata kulturore Instituti Zviceran i Studimeve Shqiptare - ISEAL Interkulturelles Frauennetzwerk e.V.
    International Leadership Club IPKO Foundation KALLXO.com KASH "Naim Frashëri" Gjermani Kërko të drejtën tënde Këshilli Koordinues i Shoqatave Shqiptare në Austri Klub Kosova 1977 - Hamburg Këshilli Koordinues i Shoqatave Shqiptare në Steiermark “KKShShSt” Kolegji AAB Komuniteti i Mjekeve ne Saarbrucken Komuniteti Shqiptar i Gjenevës Komuniteti Shqiptaro-Amerikan ne Illinois Kongresi Botëror i Shqiptarëve Kosova Environmental Education and Research Center Kosova Ideas Kosovalb.com KosovaLive LAPSH ''Naim Frashëri''
    Lapsh ''Naim Frashëri'', kantoni Aargaut LAPSH-Shkolla shqipe në Ostermundigen Lidhja e te Diplomuareve dhe Studenteve Shqiptare ne Greqi\ Lidhja nacionale e shoqatave shqiptare dhe arberesh ne Itali Lobi Euro Atlantik Shqiptar Austri Lobi Euro Atlantik Shqiptar në Belgjikë Lobi Euro Atlantik Belgjike nëndega Liezhë Lobi Euro Aatlantik Shqiptar Zvicër Lobi Euroatlantik- Shqiptar Lidhja e Shkrimtarëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Austri Aleksandër Moisiu Vjenë M.&M. Ivanaj Foundation Institut Massachusetts Albanian American Society Makowal ManagementDevelopmentAssociatesFoundation MË AFËR MekuliPress Midlands Ethnic Albanian Foundation - MEAF Migrant Entrepreneurs International
    Ministri i Shtetit për Diasporën Ministria e Diaspores Shoqata Nënë Tereza - Graz OASA e.V. OJQ ARTA Ojq Dita OJQ Gjeomjedisi Organizata e Veteraneve të Luftës UÇK Kombëtare Organizata jo Qeveritare ''Zana'' Organizata Vullnetare SHQIPET Trentino Alto Adige Organizate solidare nderkombëtare "RINIA" OUTDOOR KOSOVO Prointegra Qendra e Kulturës Shqiptare Qendra Kulturore PreArt Quadro Klinik Organizasyon A. S. Radio Dëshira Belgjikë Radio Rinia Degjo Shqip
    Raise Your Hand For Help Revista Fjala e lirë Revista Kuvendi Rinia Shqiptare RIT Kosove (AUK) RRJETI I BIZNESEVE SHQIPTARE GREQI Rrjeti i Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Norvegji Rrjeti i Profesionistëve Shqiptar në Norvegji Rrjeti i Studenteve Shqiptare ne Bote - AS@N RTV ILIRIA GJENEVE HD Rush Hair Cambridge Swiss-Albanian Finance Association SHIKO Shkolla Shqipe e MP Treviso Shkolla shqipe Shkolla Shqipe ''Gjuha Jonë'' (I-V) Shkolla Shqipe Luxembourg Shkolla Shqipe në Australi
    Shkolla Shqipe në Greqi - Nënë Tereza Shkolla shqipe ''Udha e Shkronjave'' në Huston - Arbëria Shkolla Shqiptare e Vallëzimit "SHOTA" shoqata ALBITA Shoqata Arbëria Shoqata Ardhmeria Shoqata Atdhetare DIBRA Shoqata Atdhetare-Kulturore Shqiptaro-Amerikane “Bijtë e Shqipes” Shoqata Atdheu Graz Shoqata Atlantiku-Atlantic Association Shoqata Bashkimi Shoqata Shoqata Diaspora Meyrin Shoqata e Emigrantëve Shqiptarë - Nënë Tereza Shoqata e gruas Kuq e Zi Villach austri Shoqata e Inxhinierëve Shqiptarë të Zvicrës Shoqata e Kosovës për Marketing të Veshëmbathjeve Shoqata e Studenteve Shqiptare ne Slloveni
    Shoqata e Studentëve Shqiptarë të Gjenevës Shoqata Gjermano-Shqiptare Shoqata Greikoci Shoqata Humanitare Globi e.V Shoqata Humanitare Shitova SHOQATA ILIRIA Shoqata Konica - Konitza a.s.b.l - Bruksel / Bruxelles Shoqata Kraja Shoqata Kulturo-Sportive ''Arbëria'' Shoqata kulturore "Atdheu" Shoqata kulturore Dielli Demokristian Shoqata Kulturore Grate Shqiptare ne Trentino - TEUTA Shoqata Kulturore Shqiptare ''Bashkimi" Shoqata Kulturore Shqiptare BUJARIA Shoqata Kulturore Shqiptare Montreal Shoqata Kulturore Shqiptare NËNË TEREZA Shoqata Kulturore Shqiptare RBK e.V. Shoqata Kulturore Sportive Shqiptare në Gelsenkirchen e.V.
    Shoqata kulturore ''TIRANA'' në Malmo Shoqata kulturore-artistike ''Lushnja'' Shoqata Lunxhëria Shoqata Nënë Tereza në Namur Shoqata Parandalo Shoqata Shqiperia Ime Shoqata Shqiptaro-Gjermane Münsterland Shoqata në Mbrojtjen e të drejtave dhe Kulturore të Emigrantëve Shqiptar në Kretë Greqi Shoqata Sofra Shqiptare Shoqata Studenti Cyrih Shoqata "Tutti Insieme / Të Gjithë Së Bashku" Shoqata Vatra e Shqiptareve Stamboll Shoqata Vatra Labe Shoqata Zhegra Gjenevë Shoqata Zvicër-Shqipëri Shoqata-Uskana Shoqëria e akademikëve shqiptarë - DIJA e.V. Shoqëria Kulturore-Artistike ''Dardania''
    Shoqeria Shqiptare ne Ireland ShowIcopy Shpresa Programme - Hope Sindikalistët Shqiptarë në Zvicër Skanderbeg Fermo Italia Socialdemokratët Shqiptaro-Zvicerian STIKK Swiss Albanian Finance Association - SAFA TASH - deutsch-albanische Plattform e.V. Team Albanians Tembo Construction The Albanian The Women's Organization Timi-Trans TOKA Traveks UK Albanians Network Union Deutsch-Albanische-Integration e.V
    Unioni Femrës Shqipetare Diasporë Unioni Gjitheshqiptar ne Diaspore Unioni Studentor Shqiptar-Turqi United Albanians of Australia Association URACult e.V. UWCKosova Vatra - Shoqata e shqiptarëve në Islandë VLERA ( Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë ) Yellow Pages Kosovo

    Blogs

    Ngjarjet

    Bordi Këshillues

    Etrita Ibroci është Zëvendës Presidente e Lartë në Kepler-Cheuvreux – ndërmjetësuesi më i madh paneveropian i shit-blerjes së kapitalit. Për nëntë vitet e fundit ajo është përqendruar në shitjet e hulumtimit të kapitalit panevropian. Përvoja e saj e mëparshme përfshin punën me Merrill Lynch si Stratege Ndërkombëtare dhe Credit Suisse. Aty ajo ndërtoi karrierën e saj duke kryer analiza sektoriale dhe tematike globale për afër 8 vite – nga ana e shitjes edhe blerjes për firmën. Gjatë punës për Bankën Private Credit Suisse, ajo dizajnoi disa portfolio të bazuara në pronësi, struktura të produkteve dhe treguesëve botëror.

    Etrita diplomoi në vitin 1995 nga Universiteti St. John’s me Baçelor të Arteve në Ekonomi dhe Shkenca Politike, dhe me nëndrejtim në Filozofi të Juridikut dhe Teologji (magna cum laude). Ajo mban titullin MBA Ekzekutive për sisteme të menaxhimit nga Universiteti Fordham në Francë (gjithashtu magna cum laude).

    Ajo është e pasionuar për gjuhët dhe flet rrjedhshëm gjuhën shqipe (gjuhë amtare), gjuhën serbo-kroate (gjuhë amtare), gjuhën angleze, gjuhën spanjolle dhe gjuhën italiane. Po ashtu gjuhën ruse dhe gjuhën gjermane.

    Ajo vazhdimisht është përfshirë me shumë organizata jo-fitimprurëse shqiptare dhe gjithashtu është një nga themelueset e Rrjetit të Ndërmarrësve dhe Profesionistëve Shqiptaro-Amerikan (APEN).

    Etrita Ibroci

    New York, SHBA

    Hilmi Gashi lindi në vitin 1967 në Prizren, Kosovë. Shkollën e mesme e përfundoi në Prizren, duke vazhduar më pas në Universitetin e Prishtinës, Fakulteti Ekonomik. Fatkeqësisht, për shkaqe politike dhe ekonomike, u detyrua t’i ndërpres studimet. Në vitin 1992 rifilloi dhe përfundoi studimet e Ekonomisë në Universitetin e Freiburgut. Nga atëherë, ka përfunduar studimet post-diplomike për Menaxher të Organizatave jo-fitimprurëse (OJF) në universitetin e njëjtë.

    Karriera e tij profesionale në Zvicër është biografi tipike për migrantë. Në fillim ka punuar si moler, përkthyes dhe zyrtar në një radio lokale. Pasi u largua nga Radio RaBe filloi të punojë në Kryqin e Kuq të Zvicrës si koordinator i qendrës për informimin dhe punësimin  e  refugjatëve nga Kosova. Më vonë ka punuar si menaxher projektesh për projekte të integrimit në Zvicër.

    Prej vitit 2005 Z. Gashi është i punësuar në Sindikatën Unia. Në fillim si përgjegjës në nivel shtetëror për migrantët nga ish-Jugosllavia, Ballkani perëndimor dhe shtetet tjera jashtë BE-së. Prej vitit 2009 është bashkëkryesues i Unia-s për Rajonin Berner Oberland.

    Përveç arritjeve të tij profesionale, Z. Gashi është edhe vullnetar aktiv. Mes tjerash, si pjesë e udhëheqjes së platformës albinfo.ch, si kryesues i Komisionit për integrim të qytetit të Bernës dhe bashkëdrejtues i Shoqatës për mbrojtjen e të drejtave të migrantëve Solidarité sans frontiers (Solidariteti pa kufinjë).

    Hilmi Gashi

    Bern, Zvicër

    Indira Kartallozi është themeluese dhe drejtore e Chrysalis Family Futures – një ndërmarrje shoqërore që merret me mbrojtjen dhe fuqizimin e të drejtave të njeriut dhe të drejtat shoqëroro-ekonomike të familjeve dhe grupeve të margjinalizuara dhe të cenueshme. Ajo gjithashtu është themeluese e Migrant Entrepreneurs International – një rrjet botëror që lidh ndërmarrësit migrues dhe promovon kontributin e tyre pozitiv shoqëror dhe ekonomik në tërë botën.

    Puna e saj e ka dërguar atë në disa shtete në Afrikë, Azi, Evropë dhe Amerikë Latine. Në MB, ajo punon si Këshilltare Juridike për Lirinë nga Tortura (Freedom From Torture). Më heret, ajo punoj si punëtore e lartë sociale në qendrën Baobab për mbijetues të rinj në mërgim, dhe Këshilltare për Banim dhe të drejta të mirëqenies në qendrën e Haringey për përkrahje të migrantëve.

    Në vitin 2015, Indira ishte njëra prej top 5 finalisteve për Gruan Migrante të vitit. Ajo gjithashtu është në Bordin Këshillues për Çmimet për Raportim për Sipërmarrjet Shoqërore, një nismë e CSR Nigeria, dhe nismës Kosova Changemakers në Kosovë.

    Që nga përfundimi i Masterit të saj për Studime të Refugjatëve dhe hulumtimit të saj novator për ashpërsinë  dhe reformat e mirëqenies, Indira është ftuar të flasë në konferenca dhe seminare të ndryshme përreth botës.

    Indira Kartallozi

    Antrewp, Belgjikë

    Marku është kryesues i Shoqërisë Shqiptaro-Amerikane të Masaçusets (MAAS/BESA), dhe bashkëthemelues i MAASBESA në vitin 2006. Ai aktualisht është kryeshef financiar i Grupit Mentor në Boston. Ka jetuar në Shqipëri dhe ka punuar atje si këshilltar i pavarur, si dhe ka mbajtur pozita me Bankën Botërore në Shqipëri dhe Uashington D.C. Për më tepër, ai ka punuar si profesor i ekonomiksit në Kolegjin Dartmouth.

    Marku ka qenë anëtar i Bordit të Administruesve i Këshillit Kombëtar Shqiptaro-Amerikan, dhe aktualisht është në Bordin e Drejtorëve të Tregimeve të Suksesshme Shqiptaro-Amerikane dhe Arkëtar për Koalicionin Këshilldhënës të Masaçusets për Imigrim dhe Refugjatë. Marku mban titullin Doktor (PhD) i Ekonomisë nga Universiteti i Uiskonsinit, dhe ka marrë diplomën universitare në Ekonomi dhe Matematikë në Universitetin e Masaçusetsit në Amherst.

    Mark Kosmo

    Boston, SHBA

    Jetmir Bakija is an international development professional who currently works on civil society development with National Democratic Institute (NDI) in Nepal. Earlier, he consulted for NDI in South-East Asia, the Middle-East and the North African region. He has also managed the Diaspora Engagement for Economic Development project at UNDP Kosovo and is a co-author of the Feasibility Study on Private Investment Fund for Diaspora Investors.  

    He is a long-term activist in Kosovo and has worked for various think-tanks tackling issues of parliamentary openness, election reforms and local government development.

    Jetmir graduated from Texas A&M University in 2005 with a Bachelor’s degree in Political Sciences and he holds a Master’s Degree on International Policy and Commerce from Valparaiso University (Indiana).  

     

    Jetmir Bakija

    Prishtina, Kosova

    Brikena Muharremi është avokate dhe aktiviste e bazuar në Londër. Është shqiptarja e parë që ka marrë liçencën e avokates në Angli. Ka përvojë disa vjeçare në këshillimin e departamenteve qeveritare britaneze në çështje të ndryshme ligjore. Brikena është themeluese dhe kryetare e Shoqatës së Avokatëve Shqiptaro-Britanik (British-Albanian Lawyers Association), e cila ka për qëllim promovimin e bashkëpunimit në mes të avokatëve në Angli, Kosovë dhe Shqipëri, avancimin e diturisë në fushën e drejtësisë, promovimin e sundimit të ligjit dhe të çasjes në drejtësi dhe përkrahjen e gjeneratave të ardhshme të avokatëve. Shoqata deri më tani ka bashkëpunuar në aktivitetet e saj me disa nga profesionistët më të mirë në fushën e drejtësisë në Angli dhe jashtë Anglisë dhe e ka përkrahjen e institucioneve në Angli, Kosovë dhe Shqipëri. Më shumë informata rreth shoqatës i gjeni në www.balawyers.co.uk.

    Brikena Muharremi

    Londër, Mbretëria e Bashkuar

    Lulzim Syla është partner menaxhues në kompaninë Elen, kompani kjo e specializuar në fushëne elektro-energjisë. Përveç angazhimeve në këtë kompani, Syla është konsulent për disa kompani private të Kosovës. Ai ka përfunduar studimet baçelor për ekonomi në Universitetin e Prishtinës, Departamenti i Menaxhimit dhe Infomatikës, dhe është certifikuar si trajner në Menaxhim Strategjik nga Instituti WiFi, në Austri.

    Syla po ashtu ka qenë mbikëqyrës i disa bizneseve dhe projekteve të ndryshme private, duke përfshirë edhe punën në Komisionin Europian. Ai është bashkë-themelues i Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) dhe kryetar i komisionit për energji në këtë organizatë. Në kuadër të angazhimeve dhe funksioneve, ai ka kontribuar edhe në zhvillimin e disa strategjive si: ‘’ Strategjia për Inovacion 2013-2020″, “Strategjia për Zhvillimin e Arsimit Parauniversitar në Kosovë 2007 – 2017”, “Strategjia për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme nga MTI në 2012 -2016 “, etj.

    Syla është gjithashtu bashkë-themelues i shoqatës për Energji të Ripërtritshme – SHERK, në Kosovë.

    Lulzim Syla

    North Rhine-Westphalia, Gjermani

    Stafi

    Behar Xharra is a development, governance, peace and security professional. A native of Kosovo, Behar has worked for various governmental and non-governmental agencies in Washington DC, New York, Dhaka, Lagos and Prishtina. Currently, he serves as a Governance and Innovation Specialist at UNDP in Bangladesh, leading data analytics and conflict prevention programming.

    Behar is a founding member of Germin. He has extensive experience on policy, research, and engagement of Diasporas in development and diplomacy. He has co-authored a policy framework on the role of Kosovo’s Diaspora in public diplomacy, and founded the www.kosovodiaspora.org, a crowdsourcing digital engagement platform.

    Behar is a graduate of the School of International and Public Affairs (SIPA), Columbia University and Earlham College. He was a fellow at the Center for International Conflict Resolution and the Harriman Institute.

    Behar Xharra

    Executive Director

    Liza Gashi is a public policy professional with experience in project and campaign management, qualitative analysis and big data, and multi-stakeholder engagement in Kosovo, the United States, Costa Rica and Argentina.

    Liza is a founding member of Germin and the www.kosovodiaspora.org platform. She has also founded and currently leads the United World Colleges Committee in Kosovo (UWC Kosova), which has administered scholarships for Kosovo high school students to attend UWC colleges in 16 different countries.

    Liza completed a Master of Public Administration (MPA) at Arizona State University, and holds a bachelor degree from Wartbrug College (IA) in International Relations, Political Science and Spanish. She is a graduate of United World College in Costa Rica, and studied for a semester at the National University of Córdoba in Argentina.

    Liza Gashi

    Program Director

    Fjolla Vukshinaj është politologe. Ajo ka përfunduar studimet baçelor në drejtimin e Shkencës Politike në Universitetin e Prishtinës dhe po i vijon studimet master në drejtimin Integrime Europiane dhe Administratë Publike po në njëjtin universitet.

    Fjolla i është bashkuar ekipit të Germin-it si Koordinatore  e Programit Dialogu i Strukturuar për të Drejtat e Diasporës. Ajo ka një eksperiencë në menaxhimin e projekteve dhe në fushën e marrëdhënieve me publikun. Fjolla ka punuar në Rrjetin e Grupit të Grave të Kosovës si koordinatore e nismës “Iniciativa për fuqizimin e vajzave të reja”, asistente në organizatën lokale Gruaja Bashkohore dhe bashëpunëtore e jashtme në ARTPOLIS me projektin Muzeu Virtual i Grave Aktiviste.

    Fjolla po ashtu ka punuar gazetare e politikës në portalin “Gazeta Express”.

    Përveç studimeve, Fjolla vazhdimisht ka bërë punë vullnetare në komunitetin e saj. Ajo ka punuar si vullnetare në shoqatën për persona me aftësi të kufizuar në Prizren “FFAK” dhe ka qenë aktive në Këshillin e veprimit lokal rinor – Prizren. Gjatë kohës së studimeve, Fjolla është përfshirë në programin e shoqatës Kvinna Till Kvinna për fuqizimin e vajzave të reja në Kosovë si dhe ka ndjekur programe të ndryshme arsimore, konferenca, vizita studimore etj.

    Fjolla Vukshinaj

    Engagement Coordinator

    Kaltrina Kusari is a researcher and a social worker. She is currently working on her Master of Social Work thesis, which focuses on the experiences of repatriated Kosovars.Her academic interest is intertwined with her personal experiences because she lived and worked in various cities in the United States and Canada for over a decade, and understands the importance that migration holds for Kosovars. In an attempt to bridge her educational experiences with her passion for Kosovo’s development, she remained an active member of the Kosovar civil society while abroad. Most recently, she has joined the Board of the The Ideas Partnership, an NGO which advocates for the rights of the Roma, Ashkali and Egyptian communities in Kosova.

    Kaltrina is a graduate of Quest University Canada and currently completing a Master’s degree at University of Calgary. Throughout her education she has gained experience in research and event organizing, and she is excited to use those skills to contribute to Germin’s mission.

    Kaltrina Kusari

    Database Specialist

    Kontakti

    Lokacioni
    Rr. Tringë Smajli, nr.48
    Prishtinë, Kosovë, 10 000
    Tel
    +386 49 564 100
    +386 49 564 100
    Emaili
    germinks@gmail.com